Geschreven door Zeo op

In een serie van blogposts zal ik verschillende vormen van duplicate content behandelen. Tijdens mijn werkzaamheden als SEO specialist kom ik veel soorten duplicate content tegen. In deze blogpost ga ik twee veelvoorkomende vormen bespreken. Vaak zijn website eigenaren zich er niet van bewust dat dit duplicate content veroorzaakt.

Wat is duplicate content?

7311144334_5c7720c02a

Wanneer een pagina of een gedeelte met content te bereiken is via twee of meerdere URL’s, wordt dit duplicate (dubbele) content genoemd. Dit wordt door zoekmachines gezien als spam. Ze denken dat je met meerdere, dezelfde pagina’s in de zoekresultaten wil komen. Dubbele content is nadelig voor de vindbaarheid van je website omdat zoekmachines niet kunnen bepalen welke van de dubbele pagina’s het meest belangrijk is.

 

Duplicate content: non-www en www

De eerste vorm die ik bespreek is de non-www en www versie van een website.  De website is dan zowel bereikbaar via http://www.Uwdomein.nl als via http://Uwdomein.nl. Oftewel, mét en zonder toevoeging van www. Dit zorgt ervoor dat er twee versies (twee URL’s) van je website beschikbaar zijn. Dit wordt gezien als duplicate content en kun je oplossen door één van beide versies (non­-www of www) middels een 301 redirect door te sturen naar de juiste versie.

Vb.: http://uwdomein.nl en http://www.uwdomein.nl zijn allebei bereikbaar en veroorzaakt dus duplicate content. Als je vervolgens een redirect instelt van non-www naar de www-versie in de .htaccess zorg je ervoor dat zoekmachines en gebruikers worden doorgestuurd naar http://www.uwdomein.nl

Duplicate content: dubbele homepage

De volgende veel voorkomende vorm van duplicate content is de dubbele homepage.  De homepage van www.Uwdomein.nl is ook vaak bereikbaar via www.Uwdomein.nl/index.php (zie afbeelding).

duplicate content - dubbele homepage

Dit zorgt wederom voor duplicate content. Andere vormen van duplicate content: www.uwdomein.nl/home of www.uwdomein.nl/site. Door in de .htaccess een redirect te plaatsen worden zowel bezoekers als zoekmachines automatisch doorgestuurd naar de juiste homepage. Zorg er tevens voor dat je binnen de website linkt naar de juiste homepage.

In mijn volgende artikel zal ik verder ingaan op de verschillende vormen van duplicate content. Op zoek naar een SEO specialist die jouw website op duplicate content controleert? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

| | |

Geef een reactie