Geschreven door Mariska van den Berg op

Google heeft bekend gemaakt dat het eigen sociale netwerk meer dan 170 miljoen leden heeft. Hoeveel van deze leden ook echt actief zijn is de vraag, aangezien je automatisch een Google+ account krijgt bij het aanmaken van een Google account.

Google heeft ook meteen aangekondigd dat Google+ een make-over krijgt. Nu we net gewend zijn aan de recente veranderingen van Facebook kunnen we ons ook gaan verdiepen in de veranderingen van Google+. Je krijgt als gebruiker de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe je sociale netwerk eruit ziet. Maar wat houdt het eigenlijk precies in?

Persoonlijke navigatie

De navigatiebalk is verplaatst naar de linkerkant en je kunt zelf bepalen welke items (ook wel apps genoemd) hierin te vinden zijn. Dit kan eenvoudig aangepast worden door de apps te verslepen. Door met je muis boven een app te gaan hangen kun je snelle acties uitvoeren of kiezen om de app te verbergen. Het is dus mogelijk om de navigatie heel eenvoudig aan te passen aan je eigen voorkeuren. Bekijk hier een korte video om te zien hoe dit werkt.

Delen van foto’s en video’s

De ervaring van het delen van je foto’s en video’s is ook door Google verbeterd. In het nieuwe design worden ook zogenoemde ‘conversation cards’ getoond, hierdoor is het eenvoudiger om deel te nemen aan discussies. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om met de activity drawer inzicht te krijgen in de community die content met je deelt. In de afbeelding hieronder is het nieuwe design goed te zien.

Delen van Foto's en Video's in Google+

Verkennen & Hangouts

De laatse verandering zijn de pagina’s ‘Verkennen’ en ‘Hangouts’. De pagina ‘verkennen’ laat je zien welke onderwerpen trending zijn en interessant binnen je eigen kringen. Op de Hangouts pagina is het mogelijk om met meerdere personen tegelijk te videochatten. Op de nieuwe pagina vind je een up-to-date lijst van je laatste uitnodigingen, een overzicht van alle publieke hangouts en een billboard met de populairste hangouts, tips en meer items die je zeker niet wilt missen. In de onderstaande afbeelding is goed te zien hoe de hangouts pagina eruit ziet.

Hangouts in Google+

Naast bovenstaande veranderingen heeft Google ook de profielen een update gegeven, het is nu mogelijk om grotere foto’s te laten zien en eenvoudiger contact te maken met vrienden in real-time. Wil je alle veranderingen en nieuwe funtionaliteiten nog even kort op een rij zien? Bekijk dan deze video.

Wat vind jij van het nieuwe design en de veranderingen en heb je deze al uitgeprobeerd? Ik ben benieuwd naar je ervaringen dus laat vooral je reactie achter!

| | |

Geef een reactie