Geschreven door Eva Meeus op

Nederlanders blijven zich in groten getale inschrijven op periodieke nieuwsbrieven. In combinatie met de opkomst van marketing automation liggen binnen e-mailmarketing veel kansen voor B2C en B2B bedrijven om de doelgroep gericht te bereiken. Zeo zet de drie meest gangbare e-mailmarketing softwareprogramma’s voor je naast elkaar. Zodat jij gemakkelijk kunt zien welk platform het beste bij jouw bedrijf én situatie past.

Benieuwd welk e-mailmarketing platform het meest aan jouw wensen voldoet? Beantwoord de vragen, volg de stappen en ontdek het.

 
e-mailmarketing platform guide

Mailchimp (gratis variant)

Mailchimp is een platform voor marketingautomatisering waarmee je op een eenvoudige manier nieuwsbrieven maakt en verstuurt. Dit marketingplatform is een webgebaseerde toepassing die in de meeste webbrowsers werkt. Je hoeft dus geen software op je computer te downloaden of installeren. Het is voornamelijk geschikt voor kleine bedrijven en is ontworpen als een alternatief voor de grotere e-mailsoftware partijen. Mailchimp is gratis mits je 2.000 of minder abonnees hebt en je kunt hiermee maximaal 12.000 e-mails per maand verzenden. Als je het geen probleem vindt om handmatig je klantenlijsten samen te stellen en dat je niet al te veel data voor segmentatie kunt verzamelen, dan is dit de ideaal software om mee te starten. Het is mogelijk te a/b-testen en basic reports uit te draaien. De werkomgeving heeft duidelijke stappen en is met zijn vooropgezette templates erg gebruiksvriendelijk. Een nadeel aan de gratis versie is dat je voor support alleen in het Engels via de mail contact kan opnemen en dat Mailchimp zichzelf profileert in de voettekst van elke verzonden mailing. Ze hebben ook betaalde varianten en de kosten daarvoor liggen tussen de $10 en $199 per maand.

 

Hellodialog

Hellodialog is e-mailmarketing software (en service) die jouw helpt zo efficiënt mogelijk meer conversie te realiseren. Door de slimme software en persoonlijke service van een team ervaren e-mailmarketeers komen er meer van jouw e-mails in de inbox van je relaties. Hellodialog is software die werkt met abonnementen. Een jaarlijkse abonnement begint vanaf € 395,- per jaar en een abonnement dat maandelijks opzegbaar is, start al vanaf € 39,- per maand. Je betaalt daarnaast een vast bedrag per verzonden mail. Bij het instellen van deze software wordt jouw klantenbestand voor je overgezet en geïmporteerd in je verzendlijst en wordt een nieuwsbrief template voor je ontworpen. Hellodialog is ideaal voor groeiende bedrijven die via nieuwsbrieven wekelijks in contact staan met hun klantenbestand. Het heeft een gebruiksvriendelijke besturingssysteem met veel praktische functionaliteiten zoals e-mail automation, transactionele e-mails, segmentatie, RSS en advies over de perfecte verzendtijd. Ze hebben de beste drag & drop editor in de markt en hebben gemiddeld een 6% hogere open rate.

 

Copernica

Copernica is software voor e-mailmarketing en marketing automation dat automatisch e-mailcampagnes of basis van data en gedrag verzendt. Het heeft de meest uitgebreide e-mailtoolkit die je kunt vinden en is speciaal ontwikkeld voor marketeers. Deze software importeert automatisch je e-mailadressen in een databestand. Het komt dicht in de buurt van de beleving van Magento en heeft dus ook een wat traditionelere indeling en vormgeving. Dit betekent dat er iets meer kennis en kunde voor nodig is. Meerdere CMS systemen kunnen hieraan gekoppeld worden. Het is erg geschikt voor dagelijks lopende marketing. Met Copernica betaal je een minimaal bedrag van € 200,- per maand en dit zal hoger oplopen als je meer gebruikers hebt en is afhankelijk van de hoeveelheid mails die je verstuurd. Copernica zit aan de bovenkant van de mark gezien functionaliteiten, maar daar betaal je ook voor.

Welke van deze drie e-mailmarketing platformen past het best bij jou? Ben je er al over uit? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder met het vinden van je beste e-mail strategie. Of lees onze blog van vorig jaar over het nut van marketing via e-mail.

 

| | | |

Geef een reactie