Geschreven door Eva Meeus op

Soms heb je als webshop naast je eigen site andere verkoopkanalen nodig om je producten aan de man te brengen. Het merendeel van de e-commerce shops verkoopt ook via het zogenaamde affiliatenetwerk. Bekende affiliates zijn bijvoorbeeld bol.com, Google Shopping en amazon.com.

Om de juiste informatie via feedmarketing bij deze verschillende platformen en vergelijkingssites te krijgen kun je gebruiken maken van de tool Channable. Zeo en Channable hebben in de afgelopen drie jaar samen gewerkt voor ruim 20 klanten. In deze blog leg ik je uit wat de voordelen zijn van deze feed optimalisatietool.

Wat is feedmarketing?

Voor webshops met veel producten in het assortiment is het handmatig beheren van campagnes binnen het affiliatenetwerk zeer arbeidsintensief. Door gebruik te maken van een data feed is het veel makkelijker om realtime te adverteren. Kleine wijzigingen binnen jouw assortiment, zoals de voorraad, de prijs of de omschrijving worden met feedmarketing automatisch aangepast. Hierdoor is je aanbod altijd actueel, op elk kanaal en elke site.

Wat is Channable?

Op het moment dat je met feedmarketing aan de slag wilt, is Channable de ultieme feed optimalisatietool. De tool zorgt ervoor dat jij je producten kunt importeren, de bijbehorende data kunt wijzigen en de gewijzigde data naar verschillende kanalen kunt sturen. Channable is namelijk de gemakkelijkste koppeling tussen jouw CMS en meer dan 1.000 vergelijkingssites, affiliate netwerken en marktplaatsen. Door Channable koppel je dus eenvoudig én secuur de productfeed van jouw webshop aan tal van affiliatekanalen.

Channable Feedmarketing

Hoe werkt Channable?

De module installeer je op jouw webshop. Hierdoor exporteer je op frequente basis alle productinformatie vanuit je webshop in de tool. Vervolgens stel je een categorisering per kanaal in, zodat jouw indeling op elk kanaal is afgestemd. Door middel van verschillende regels in te stellen heb je volledige controle over de aanlevering van je productinformatie. Binnen Channable zie je of alles goed aankomt bij het kanaal en krijg je uiteraard terugkoppeling van de data en omzet.

De voordelen op een rijtje

  • Product Feed Manager: Per platform een advertentie op maat. Haal het meeste uit je feedmarketing door voor iedere feed alle productdata tot op productniveau aan te passen.
  • Channable AdWords Manager: dynamische advertenties op basis van je productfeed. Creeër met deze tool gemakkelijk campagnes, advertentiegroepen en advertenties op basis van de door jouw ingevoerde data.
  • eCommerce Analytics: meten is weten! Data is een zeer belangrijk element binnen online marketing. Channable biedt een integratie van Google Analytics, hierdoor importeer je alle data rondom productprestaties regelrecht naar je Channable dashboard. Zo kun gemakkelijk de data analyseren én optimaliseren op één plek.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Channable geeft je inzicht in het rendement van elk kanaal. Je kunt makkelijk je productassortiment verspreiden via meerdere kanalen en je hebt de volledige controle over jouw productinformatie.

Channable feedmarketing

 

Zeo is door deze eigenschappen overtuigd van de toegevoegde waarde van de Channable tool voor webshops en daarom zijn wij een partnership aangegaan. Het gebruiksvriendelijke systeem en de goede klantenservice dragen bij aan de tevredenheid van onze klanten.

Wil jij meer weten over feedmarketing of de Channable tool? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze specialisten door te mailen naar info@zeo.nl. Bellen mag natuurlijk ook: 030 77 11 55 55.

| | | |

Geef een reactie