Geschreven door Zeo op

Over Google+ is inmiddels al veel gezegd en geschreven, met name in vergelijking met Facebook. Google werkt op dit moment nog continu aan functionaliteiten om het nieuwe sociale netwerk te verbeteren en op te kunnen gaan boksen tegen onder andere Facebook. De reden dat Google een sociaal netwerk heeft opgericht gaat echter verder. Het is ook ontwikkeld om meer relevante zoekresultaten in de zoekmachine te kunnen tonen.

Google+ als zoekresultaat

Op dit moment zijn de eerste Google+ berichten (deze worden in Google+ updates genoemd) terug te zien in de organische zoekresultaten. Deze zijn alleen zichtbaar voor gebruikers die op dat moment zijn ingelogd bij Google+ en zich in de zogenaamde kringen bevinden van degene die het bericht heeft geplaatst. En het bericht moet als “openbaar” zijn geplaatst.

In het zoekresultaat worden onder andere de naam en foto getoond van degene die het bericht heeft geplaatst- en dus een bekende is. En dit maakt de zoekmachine een stuk persoonlijker, de zoekresultaten specifieker en relevanter.

Bedrijven

Op dit moment is het alleen nog mogelijk om een persoonlijk profiel aan te maken maar dat zal in de loop van dit jaar veranderen als ook bedrijfsprofielen worden geïntroduceerd.

En dan zie ik veel mogelijkheden. Als een bedrijf ervoor kan zorgen dat hij (potentiële) klanten ertoe kan bewegen om het bedrijf op te nemen in hun kringen, kan het berichten posten gericht op zoektermen die zij gebruiken. En dan wordt het interessant! Oftewel dit zal een nieuwe mogelijkheid worden voor bedrijven om zichtbaar te worden in de organische zoekresultaten.

Uiteraard houden wij de ontwikkelingen in de gaten en we houden je op de hoogte!

| | |

2 reacties op “Wat betekent Google+ voor organische zoekresultaten?

  1. Alexandra schreef:

    Weeeee, what a quick and easy slouotin.

  2. Anoniem schreef:

    Goed artikel, dank je!

Geef een reactie