Geschreven door chris op
De tijd gaat snel, heel snel. Dit jaar bestaat Zeo 5 jaar. Dit hebben we met z’n allen onlangs zeer uitbundig gevierd in Maastricht. Op een dag dat heel Nederland gebukt ging onder zware regenval werd juist Maastricht gespaard. Een goed teken voor de Zeo toekomst wat mij betreft!In 5 jaar tijd is het heel snel gegaan in de online wereld. Om een paar voorbeelden te geven:

Vijf jaar geleden had Facebook 5 miljoen leden. Nu heeft Facebook er circa 800 miljoen. Vijf jaar geleden was er nog geen Twitter. Nu worden er 250 miljoen tweets per dag geplaatst. De iPhone bestond 5 jaar geleden nog niet. En nu kunnen veel mensen een leven zonder iPhone niet meer voorstellen. We leven nu in een digitale revolutie waarin de ontwikkelingen elkaar in een enorm tempo opvolgen. Heeft iemand een idee waar we over 5 jaar staan?

Wat de laatste jaren wel stabiel is gebleven, is de marktpositie van Google in Nederland. Het marktaandeel van Google in de zoekmarkt is circa 93%. En daarmee al jaren op een stabiel hoog niveau. Ook wereldwijd is Google de grootste zoekmachine. Alleen China (13%) en Rusland (25%) blijven achter. Het zou wat mij betreft goed zijn als er meer concurrentie in zou ontstaan. Door het gebrek aan concurrentie merk je dat bijvoorbeeld de klikkosten in AdWords op een hoog niveau liggen, wat het voor toetreders lastiger maakt. Maar het is eigenlijk heel simpel. Er moet een goed alternatief zijn waar de gebruiker het voordeel van inziet. En blijkbaar is dat er nog niet. Nieuwe advertentiekanalen en online exposure ontstaat er gelukkig wel. Met de enorme groei van Social Media bijvoorbeeld ontstaan ook weer heel veel kansen voor bedrijven om traffic en rendement uit de website te genereren. En laat nu juist dat hetgeen zijn wat wij leuk vinden om te doen. Dus wil je meer weten over hoe je met Social Media kunt scoren, vraag het ons dan!

Om aansluiting te vinden bij de toekomst hebben wij een nieuwe huisstijl en website(s) gelanceerd die beter aansluiten bij onze kernwaarden. Dit zijn namelijk: passie, betrokkenheid en duidelijkheid. Wat ons betreft betekent dit passie voor ons vak, betrokkenheid bij onze klanten en duidelijke taal. Zoals je kunt zien staan ons team centraal in onze uitingen. We kunnen namelijk heel lang praten over online marketing, maar beter nog is om het gewoon samen te gaan doen!

| |

2 reacties op “Zeo 5 jaar oud!

  1. Anoniem schreef:

    Zeo ga zo door ! top

Geef een reactie