Skip to content
mh160519-w075

Financial Lease

FinancialLease.nl is een leasingbedrijf dat zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot de marktleider op het gebied van FinancialLease.nl. Met een ruime voorraad aan nieuwe en jong gebruikte auto’s kan je altijd bij ze terecht voor zowel bedrijfsauto’s als personenauto's.

Het streven van FinancialLease.nl is om ondernemers de beste FinancialLease.nl oplossing te bieden. Hierbij specialiseren ze zich in de kleinere ondernemingen. Ze maken het de ondernemer makkelijk om zo snel en voordelig mogelijk te rijden in een betrouwbare (bedrijfs)auto zodat zij zich kunnen focussen op wat echt belangrijk is: het ondernemen!

UITDAGING

Zeo en FinancialLease.nl zijn oude bekenden van elkaar vanwege een eerdere Google Ads samenwerking dat uiteindelijk zelf intern werd gemanaged. In de tussentijd zijn we in contact gebleven en kwamen ze bij ons terug met een vraag over Meta social ads waar FinancialLease.nl veel potentie in zag. 

Ons vraagstuk was om meer leads per campagne te genereren mét een doelstelling om de cost per lead met minimaal 60% te verlagen. De uitdaging hier lag hem in de ‘special ad category’. FinancialLease.nl promoot namelijk leasen. Hierdoor werden er binnen Meta een aantal opties beperkt die, het targeten van de campagnes op de juiste doelgroep, lastiger maakten.

 

e91132f5-220f-472c-a296-b91ca08710c9
Cost per lead

-86%

Meer conversies uit je website halen?

Aanpak

Onze aanpak begon met een analyse waarin onder andere de doelgroep en het budget werd vastgesteld. Dit was onze grondbasis om mee te beginnen.

Vanuit daar hebben wij de campagnestructuur opgebouwd door middel van prospecten, retargeten en testen. Dit onderzoek leerde ons hoe we de campagnes moeten opstellen zodat FinancialLease.nl de juiste klanten aantrekt. 

We testen dagelijks nog campagnes op andere kanalen, om te kijken of dat ook succes kan boeken voor FinancialLease.nl.

Onze uitdaging was dat we te maken hadden met een ‘’special ad category’’. Dit komt omdat FinancialLease.nl leasen promoot. Hierdoor werden er binnen Meta een aantal opties beperkt. Dat heeft ervoor gezorgd dat het targeten van de campagnes op de juiste doelgroep lastiger werd. 

Techniek

- Social media advertising

- Facebook Advertising
- Instagram Advertising

 

voorkom-een-boete-telefoon-auto-en-ga-handsfree-de-weg-op-273613_1200x1200
"Zeo begrijpt wat de echte vraag is, ze adviseren en denken met je mee. Fijne experts om mee samen te werken. Ze schakelen ontzettend snel én leveren ook nog eens kwaliteit."

 

FinancialLease.nl

Resultaat

Nadat we het social advertising account in ons beheer kregen, is de cost per lead binnen 3 maanden gedaald met 78%. Even later is dit nog verder gedaald naar een afname van slechts 86%. De opgebouwde campagnestructuur, in combinatie met enkele A/B testen, heeft de samenwerking meer dan 100en kwalitatieve leads opgeleverd.

Ben jij klaar voor de volgende stap in e-commerce?

Geen automatisch gegenereerd rapport, maar een diepgaande handmatige audit. Zodat wij jou leren kennen - en jij ons.