Skip to content
daniel-sinoca-AANCLsb0sU0-unsplash

A.O. Smith

‘Veel warm water in korte tijd. Daarvoor moet je bij ons zijn.’ Met die woorden maakt A.O. Smith op zijn website kort en krachtig duidelijk waartoe het op aard is. Voor de bouw, doorontwikkeling, optimalisatie én vindbaarheid van zijn websites werkt het Brabantse bedrijf al jaren samen met Zeo.

A.O. Smith Water Products Company, sinds de start in 1972 gevestigd in Veldhoven, is fabrikant en leverancier van warmwatersystemen. De dochteronderneming van het Amerikaanse en beursgenoteerde A.O. Smith Corporation levert boilers en andere warmwaterapparatuur voor industriële en huishoudelijke toepassingen, in Nederland en ver daarbuiten.

UITDAGING

Door de jaren heen zag A.O. Smith zich gesteld voor verschillende online uitdagingen waar Zeo bij te hulp is geschoten. Van het bouwen van nieuwe websites tot het implementeren van nieuwe mogelijkheden op bestaande sites en van online marketing tot conversieoptimalisatie. Voor A.O. Smith is het een continue uitdaging om scherp te krijgen wie de doelgroep precies is, waar deze zich bevindt, en hoe deze het best benaderd kan worden.

 

Aanpak

Enkele jaren na de acquisitie van het Schotse Lochinvar (2011) en het Turkse MiM Water Technologies (2013) heeft Zeo nieuwe websites gebouwd voor deze overgenomen bedrijven. Ook www.aosmithinternational.com ging in 2016 op de schop. Sindsdien draagt Zeo zorg voor het onderhoud en de beveiliging van de sites, en voor de doorontwikkeling. Het meeste van het werk zit in de bouw van nieuwe templates die de bedrijfsvoering ondersteunen annex de conversie stimuleren. Denk aan pagina’s met Frequently Asked Questions (FAQ), klantomgevingen, bibliotheken vol toegankelijke informatie, configuratoren en koppelingen met webinars.

Zeo helpt A.O. Smith vindbaar te maken en houden. Door te werken volgens de nieuwste richtlijnen, zoals Google’s Core Web Vitals, blijven de hoge organische indexaties in de zoekmachine behouden. Zeo beheert ook de online marketingcampagnes voor A.O. Smith in verschillende Europese landen, waarbij het voornamelijk gaat om Google Ads. Daarnaast wordt social advertising ingezet op Facebook en LinkedIn, met name voor de werving van personeel.

Zeo adviseert en helpt A.O. Smith continu bij het verbeteren van zijn websites, ook los van de doorontwikkelingen. In samenwerking met de online marketeers van Zeo worden veel A/B-testen opgetuigd, waarna de meest succesvolle varianten door Zeo’s webdevelopers kunnen worden doorgevoerd.

Recentelijk heeft Zeo de website van A.O. Smith’s zusteronderneming Lochinvar in een nieuw jasje gestoken en voorzien van de nieuwste technieken.

 

Techniek

- Webdevelopment

- SEO

- SEA 

- Social media advertising

- CRO 

markus-spiske-vrbZVyX2k4I-unsplash
"Veel warm water in een korte tijd, daarvoor moet je bij ons zijn."

 

A.O. Smith

Resultaat

A.O. Smith en Zeo trekken al zeker tien jaar samen op. Het laatste grote project, de vernieuwing van Lochinvar.com, heeft tot een substantiële verbetering van de conversie geleid.

Ook behoefte aan iemand die op strategisch level met je meedenkt?

Ons werk

MEER WETEN?