Skip to content
true-agency-Q8otix2SVko-unsplash

Audax

Het familiebedrijf Audax is al bijna 75 jaar dienstbaar aan uitgevers. Anno 2020 helpt het tevens fabrikanten, groothandels en importeurs van alledaagse artikelen met research, logistiek en distributie. Audax is voor de producent van alledaagse artikelen tot tijdschriften – de slimme snelweg naar de consument via verkooppunten, distributiepunten én media – en weet waar in Nederland en België een product de grootste kans van slagen heeft. Zowel fysiek als online.

Audax levert bijna dagelijks aan ruim 170 eigen winkelpunten, 880 franchisewinkels en in totaal 5.400 buurt- en distributiepunten, waaronder verschillende retailers. De winkelpunten van Audax zijn onder andere AKO, Bruna, The Read Shop, Plantage boekwinkels, Schiphol, treinstations en de boekenwinkels van de Bijenkorf.

UITDAGING

Wij zijn al meer dan 6 jaar werkzaam voor Audax en rechtsvoorganger RDC om de Magento installatie te beheren en door te ontwikkelen.  Sinds Magento 1 end of life is, heeft Audax net als vele andere bedrijven de noodzaak om te migreren naar een ander platform. De keuze is gevallen op Magento 2. Waarbij de huidige integratie met Centraal Boekhuis behouden moet blijven. Bovendien is het noodzakelijk om nieuwe functionaliteiten toe te voegen om weer jarenlang vooruit te kunnen met een betrouwbare ecommerce oplossing.

 

Oplossing

Deze Magento installatie bevat +-50 webshops gerund door inkooppartners en franchisehouders. Hiervoor hebben wij het ACL systeem van Magento ten maximale benut.

Belangrijk onderdeel van de oplossing is de integratie met Centraal Boekhuis (CB) die wij hebben gerealiseerd. Daarmee komen het productassortiment, prijzen en voorraden van meer dan 300.000 titels door middel van een slimme middleware maatwerk oplossing altijd up- to-date beschikbaar voor álle lokale storefronts.

Om dit enorme assortiment ook nog eens doorzoekbaar te maken hebben wij sterk geïntegreerd met Solr search ("Solr is the popular, blazing-fast, open source enterprise search platform"). De ondernemers/winkeliers zijn samen een besloten groep die zelf via een beveiligde SSO oplossing inloggen in hun administratieve omgeving achter hun webshop. De aantallen transacties zijn overigens lastig te meten, omdat ook afhalen en betalen in de winkel veel wordt toegepast. En de webshops vaak als referentie, oriëntatie worden gebruikt om vervolgens lokaal in de fysieke winkel te shoppen.

Als bewijs van onze kwaliteiten, het ‘oude beestje’ doet zijn werk nog steeds goed. Afgelopen jaar loopt de inschrijving voor de boekhandels om deel te nemen aan de migratie naar Magento 2 (vertraagd door Corona), waarna wij deze mooie, kwalitatieve merken blijven ondersteunen met een toekomst vaste e-commerce oplossing.

Techniek

De technieken waarvan we gebruik maken zijn: Varnish, Redis, Laravel, Mysql, Apache2, Backup service, New Relic, REST.

Zet jouw volgende stap in e-commerce

Ons werk

Zet jouw volgende stap in e-commerce

Vraag een diepgaande audit aan

Geen automatisch gegenereerd rapport, maar een diepgaande handmatige audit. Zodat wij jou leren kennen - en jij ons.