Skip to content
visgraatshop_193_white wash_premier_120x600mm_vierkant8

Visgraatshop

Visgraatshop.nl weet het zeker: het verkoopt de mooiste vloeren die er maar zijn. Vanuit Brabant bezorgt de webwinkel visgraat houten vloeren – what’s in a name – gratis in Nederland en België. Zeo helpt het bedrijf om het hele jaar door volk over zijn virtuele vloer te krijgen.

Visgraatshop.nl houdt van hout. Het is natuurlijk, levendig, sfeervol, tijdloos, duurzaam en makkelijk in onderhoud. Volgens de medewerkers is er maar één soort vloer mooier dan een houten vloer, en dat is een visgraat houten vloer. Als dochter van de grote Europese vloerenverkoper Timberline kan de webwinkel bogen op tientallen jaren ervaring in de verkoop van eikenhouten vloeren. Het team deed uitgebreide internationale kennis op. Door de combinatie van eigen productie, maatwerk, direct klantcontact en online verkoop maakt Visgraatshop.nl een visgraat houten vloer voor iedereen bereikbaar.

UITDAGING

De meeste mensen die een vloer kopen, gaan niet over één nacht ijs; het is geen impulsaankoop. In een omgeving waar mensen de vloeren niet optimaal kunnen zien, voelen en beoordelen, probeert Visgraatshop.nl ze toch aan de man de brengen. Daar stelt de webwinkel veel voordelen tegenover, zoals lage prijzen, gratis bezorging, goede service en twintig jaar fabrieksgarantie. Lange tijd probeerde Visgraatshop.nl mensen vooral met acties naar de site te trekken, buiten de actieperiodes om werd er weinig ruchtbaarheid aan het aanbod gegeven.

 

Omzetgroei

70%

Aanpak

Visgraatshop.nl kwam in 2020 in contact met Zeo om de verkopen op en rond Back Friday dat jaar aan te jagen. Jarenlang had de webwinkel zelf de marketing ter hand genomen, maar het werd tijd voor een professionelere aanpak. Na een geslaagde testcase in de Black Friday-periode besloot Visgraatshop.nl met Zeo te investeren in zijn algemene online zichtbaarheid, ook buiten de acties om. De webwinkel zag er de meerwaarde van in om het hele jaar door aanwezig te zijn, in plaats van periodiek op te leven. Sindsdien werkt Zeo continu voor de online vloerenverkoper.

Techniek

- SEO

- Google Ads

- Social media advertising

visgraatshop_pearl_white_vierkant_19-4
"Échte eiken visgraat vloeren voor elke smaak en ieder budget"

 

Visgraatshop.nl

Resultaat

Visgraatshop.nl en Zeo werken naar volle tevredenheid samen sinds de tweede helft van 2020. Nog steeds maakt de webwinkel gebruik van acties om bezoekers naar de site te trekken, de resultaten daarvan nemen keer op keer toe. Daarnaast is de algehele vind- en zichtbaarheid verbeterd, wat heeft bijgedragen aan een substantiële verhoging van de omzet.

 

Zet jouw volgende stap in e-commerce

Ons werk

Zet jouw volgende stap in e-commerce

Vraag een diepgaande audit aan

Geen automatisch gegenereerd rapport, maar een diepgaande handmatige audit. Zodat wij jou leren kennen - en jij ons.