Skip to content
Sioo

Sioo

Opleidingsinstituut Sioo richt zich op iedereen die voor uitdagende organisatie- en veranderstukken staat, waaronder bestuurders, managers en adviseurs. De opleidingen worden gevolgd door mensen uit het bedrijfsleven, maar ook door medewerkers bij overheden, non-profitorganisaties, zorg- en onderwijsinstellingen. Ze moeten voortdurend zien te anticiperen op vraagstukken die op hen afkomen, wendbaar zijn. Zeo hielp Sioo digitaal wendbaar te maken.

De Stichting Interacademiale Opleiding Organisatiekunde (Sioo) werd in 1958 opgericht door zeven technische en economische universiteiten, mede op initiatief van de adviesbranche; een extern opleidingsinstituut moest de technisch geschoolde ingenieurs die Nederland na de oorlog opbouwden, bijspijkeren in organisatie- en veranderkunde, in leiderschap. Nog steeds verbindt het interuniversitair centrum instrumentele waarden met humane waarden. In een wereld waar alles draait om objectiveren, presteren, competenties, omzetgroei en kostenreductie, vraagt Sioo daarnaast aandacht voor het betekenisgevingsproces.

UITDAGING

Sioo’s opleidingen, cursussen en workshops waren lange tijd beperkt vindbaar online. De website was verouderd en de key performance indicators (KPI’s) waren niet of nauwelijks te meten. De marketingactiviteiten konden sowieso wel een boost gebruiken toen Zeo aan de slag ging voor de stichting. Complicerend is dat Sioo’s doelgroepen erg specifiek zijn, terwijl ze voor veel van de opleidingen enigszins overlappen. Het bereiken van de juiste bezoekers is en blijft dé uitdaging.

Brochuredownloads

+25%

Aantal inschrijvingen

+47%

Aanpak

Een van Zeo’s directeuren – tevens trainer bij Sioo – begreep dat het opleidingsinstituut op zoek was naar een nieuwe partner om online progressie te boeken. In 2018 sloegen Zeo en Sioo de handen ineen, waarna een nieuw design voor de website is gebouwd en opgeleverd. Van de designfase tot de daadwerkelijke livegang is Zeo actief betrokken geweest bij dit project.

Behalve zijn expertise in webdevelopment heeft Zeo ook zijn kennis over online marketing aangewend voor Sioo. Door gezamenlijk een duidelijk beeld te schetsen van de gewenste doelgroepen, ontstond een bruikbaar overzicht van potentiële kanalen, die vervolgens afwisselend zijn ingezet. Met doelgroepsanalyse, online advertenties en conversieoptimalisatie wordt steeds gewerkt aan zowel het aantrekken van relevant verkeer als het optimaal begeleiden van bezoekers op Sioo.nl.

Techniek

jason-goodman-Oalh2MojUuk-unsplash
"Wie met Sioo werkt, investeert duurzaam in het eigen verandervermogen en dat van de organisatie" 

 

Sioo

Resultaat

De continue aandacht voor relevant verkeer en een optimale website draagt bij aan de interesse in Sioo’s opleidingsaanbod.

Zet jouw volgende stap in e-commerce

Ons werk

Zet jouw volgende stap in e-commerce

Vraag een diepgaande audit aan

Geen automatisch gegenereerd rapport, maar een diepgaande handmatige audit. Zodat wij jou leren kennen - en jij ons.